Usluge

Poslovno & financijsko savjetovanje

Ključ za izbjegavanje financijske smrti tvog biznisa je u jasnoći i svijesti gdje si sada i kakav će impact svaka tvoja odluka imati na cash flow i tvoju budućnost. 

Nemamo čarobne moći koje će ti manifestirati milijun eura na bankovnom računu. Ali razumijemo moć brojeva i uz pomoć njih pokazati ćemo ti put kako da dođeš do milijun eura na računu. (odnosno do onoga što želiš od svog biznisa).

Uskoči u cipele CEO-a mi ćemo se pobrinuti za tvoje brojeve.

faro savjetovanje, knjigovodstvo, financije, CFO

Kako ti FARO može pomoći da dođeš na sljedeću razinu?

Naša strast je pomoći malim poduzetnicima da ostvare svoje najluđe snove. Vjerujemo da su brojevi poduzetnikov najbolji feedback. A mi smo tumači tog feedbacka.

Naše usluge

Naše usluge obuhvaćaju od jednokratnih analiza sa prijedlozima poboljšanja pa sve do all inclusive usluga strateškog i financijskog savjetovanja. 

 

Radimo na sljedeći način: dođemo, napravimo analizu trenutnog stanja tvog biznisa, detektiramo “područja” koja su izazovna i gdje postoji mogućnost za poboljšanje, kreiramo game plan kako poboljšati područja koja zahtijevaju improvement i uz tebe smo u procesu implementacije rješenja.

Bilo da se radi o izazovima u cash flow-u, izazovima sa prodajom ili sa kompletnim biznis modelom, pronaći ćemo rješenje za poboljšanje.

Analizom tvog poslovanja pružamo ti sveobuhvatan pregled trenutnog stanja tvog biznisa ali i tvog financijskog mindseta koji utječe na tvoje poslovne odluke. Naš cilj je pomoći ti da stekneš jasnu sliku o svojim financijama i pružiti ti konkretne prijedloge za poboljšanje i optimizaciju tvog financijskog zdravlja.

 

 

Što možeš očekivati?

 • analiza trenutnog financijskog stanja i analiza tvoje priče o novcu

 • prijedlozi za poboljšanje tvog financijskog stanja kao i promjenu tvoje priče o novcu

 

Ovo je za poduzetnice koje žele analizu svog stanja i žele vidjeti kako stoje. Treba im usmjeravanje kako bi zatim samostalno implementirale promjene na temelju prijedloga koje smo za njih pripremili.

Analizom asortimana tvojih proizvoda omogućiti ćemo ti uvid u perofmanse tvojih proizvoda i identificirati ključne prilike za optimizaciju portfelja. Na temelju detaljne analize profitabilnosti i popularnosti, klasificiramo proizvode u 4 skupine: trkači, zvijezde, gubitnici i spavači. Ova klasifikacija pomoći će ti da donosiš bolje poslovne odluke koje vode ka povećanju prihoda i učinkovitijim upravljanjem asortimana.

Što možeš očekivati?

 • analiza cjelokupnog asortimana proizvoda koje imaš u ponudi
 • pdf dokument sa klasifikacijom proizvoda kao i konkretnim prijedlozima za svaku skupinu proizvoda / pojedinačne proizvode

Ponekada se u svom biznisu osjećamo “zaglavljeno”, dosegnuli smo plato, želimo više ali kao da stalno udaramo u zid. Kreirali smo ovu uslugu kako bi u tvoje poslovanje donijeli jasnoću kada je u pitanju ona jedna ključna prepreka s kojom se sada suočavaš. To može biti uvjerenje koje te sprečava da ostvariš prodaju po višim cijenama ili blokada zbog koje imaš osjećaj da ti novac curi kroz prste.

 

Što možeš očekivati?

 • 90-minutne individualne konzultacije kroz koje osvještavamo tvoju priču o novcu i detektiramo money blokade. Nakon konzultacija dobivaš personalizirani set alata koji će ti pomoći u daljnjem radu na odnosu s novcem.
 

Ovo je za tebe ako se osjećaš:

 

 • zaglavljeno u svom biznisu
 • stojiš na istoj razini prihoda i nikako da skočiš na stepenicu VIŠE
 • spremna si raditi na svom odnosu s novcem

Iz godine u godinu kreiraš financijske ciljeve koji se ne ostvaruju? Budžet? Ma ne treba to meni!

 

Ovo je usluga koja obuhvaća strateško postavljanje dugoročnih financijskih ciljeva i operativno postavljanje financijskih ciljeva za sljedećih godinu dana (usklađeno sa dugoročnim financijskim ciljevima)

Što možeš očekivati?

Nakon inicijalnog razgovora kreiramo tvoje dugoročne financijske ciljeve. Naš pristup je da kreiramo ne samo poslovne ciljeve već ih usklađujemo sa tvojim privatnim financijskim ciljevima. Nakon što imamo dugoročne financijske ciljeve kreiramo projekcije tvog poslovanja kako bi vidjela kako će ono izgledati nakon ostvarenja ciljeva – pogled u budućnost. Sljedeći koraci su operativni plan i na temelju toga izrada budžet.

Tvoje poslovanje se nalazi u izazovnom periodu? Nemaš dovoljno novaca za operativno poslovanje i za ulaganje u rast biznisa?

 

Ovo je usluga koja obuhvaća analizu tvog cash flowa, analizu troškova i prihoda, analizu tvoje priče o novcu i kreiranje plana “bijega” iz trenutne financijske situacije koji obuhvaća prijedloge za rješavanje financijskih izazova, prijedloge za optimizaciju troškova i prihoda kao i prijedloge za daljnji rad na tvojoj priči o novcu.

 

Što možeš očekivati?

Nakon inicijalnog sastanka radimo analizu tvog cash flowa i financija sa fokusom na novac, troškove i prihode. Nakon analize i prezentacije iste, sljedeći korak je izrada prijedloga i plana. Nakon prezentacije prijedloga i plana radimo na korekciji ako je potrebno. Ako nije izrađujemo strategiju implementiranja koju ti dostavljamo u pdf obliku.

Ova usluga je za tebe ako nisi zadovoljna svojim trenutnim cijenama i potrebna ti je pomoć kod kreiranja cjenovne strategije za svoj biznis.

Kod kreiranja cjenovne strategije obuhvaćamo ne samo tvoje cijene nego i uvjerenja koja stoje između tebe i željenih cijena – tvoju priču o novcu koja se tiče posebno tog dijela tvog biznisa.

 

Što možeš očekivati?

 • inicijalni sastanak

 • analiza cijena i trenutne cjenovne strategije

 •  izrada nove cjenovne strategije

Osjećaš se izgubljeno?

Tvoj biznis ti se “gadi”?

Ne znaš od kuda bi krenula?

Postoje financijski izazovi ali bunar s idejama je presušio?

Izgradila si svoj biznis od krova i kuća se polako urušava?

 

Rebuild je usluga restrukturiranja & transformacije tvog biznisa.

 

Uključuje:

 

 • 1 mjesec intezivnog rada (poslovna analiza, strateške radionice, kreativno razmišljanje)
 • kreiranje strategije, akcijskog plana, budžeta i slično.
 • 3 mjeseca kontinuirane podrške putem

 

Ova usluga je za tebe ako si poduzetnica koja:

 • je izgubljena, osjeća da njen biznis stagnira i ne zna kako dalje
 • nema vremena za višemjesečno otkrivanje što i kako, želi dobiti rješenje u što kraćem vremenskom periodu
 • treba promjenu perspektive i otvaranje očiju
 • ima biznis i radi, ali nije na razini gdje bi voljela da je i zna da to nije ono što dugoročno želi i da je dugoročno održivo
 • želi svojim biznisom napraviti promjenu
 • želi ključ u ruke, točnu mapu svog putovanja i podršku tijekom prvih koraka

CEO usluga podrazumijeva minimalno 6-mjesečni period u kojem radimo na tvom biznisu. Tijekom tih 6 mjeseci imaš u svom timu nas kao stručnjake u području financija, menadžmenta, upravljanja, koji donose novu perspektivu i svježe ideje kako poboljšati tvoj biznis.

 

Uključuje:

 • 2 sastanka mjesečno
 • kreiranje strategije, akcijskog plana, budžeta i slično.
 • 6 mjeseca kontinuirane podrške putem

 

Ova usluga je za tebe ako si poduzetnica koja:

 • želi unaprijediti svoje poslovanje, povećati profitabilnost i osigurati dugoročni rast
 • želiš stručnjaka u financijama, biznisu i upravljanju u svom timu
 • treba promjenu perspektive i otvaranje očiju

Naši klijenti o suradnji s nama​

Moram priznati da si mi došla u pravo vrijeme i doslovno posložila kaos u kojem sam se našla u tom trenutku. Osjećala sam se podržano kroz tvoj pristup i dostupnost, ali i ogromnu količinu znanja i iskustva kojeg si podijelila sa mnom. Nakon naše suradnje imala sam točno posloženu viziju, svjesna svih pozitivnih i negativnih strana te s okvirnim planom za sljedeću godinu. Osim toga, cijeli taj rad kroz koji provučeš i sam mindset i odnos s novcem, koji se direktno odražava na cijeli proces, je baš značajan.

Ana Jelekovac Jurkin, Nutri-mama

Draga Ivana, rad s tobom mi je bila druga najpametnija odluka otkad sam uopće krenula raditi to što radim! Prva je bila da svoju viziju i strast uopće pretvorim u posao. U mojoj glavi moja kreativnost, snažna vizija i svijet financija nikad nisu išli zajedno, sve dok mi ti nisi približila svijet financija, kao nešto što isto tako može biti kreativno,zanimljivo i transformirajuće za mene. I na kraju krajeva,da je moguće raditi ono što voliš i k tome lijepo živjeti od toga. I najviše od svega, što točno vidiš koji je prioritet i na čemu treba raditi, fokusirana da rješavamo prvo ono gdje u tom trenutku najviše “gori”. Zaista jako individualan pristup, fokusiran na konkretna rješenja problematičnih situacija, kakve god one bile. Uz to si mi kroz ovaj proces zapravo osvjestila gdje je korijen moje stagnacije, a to nije bilo ono što sam ja mislila,tako da sam doživjela veliku unutarnju transformaciju,osobni rast i tek sada vidim da ovaj moj posao u kojem toliko uživam i kojem sam toliko posvećena može biti i izvor obilja za mene i moju obitelj. Puno konkretnih smjernica,praćenje i feedback tokom cijelog perioda, osjećaj podržanosti, da zajedno radimo na tome da stvari profunkcioniraju, i motivacija na konkretne akcije “sad i odmah”, prema kojima sam imala otpor ili ih odgađala radi straha od donošenja odluke. Rezultat je to da sada imam potpuno novu perspektivu, zrelost u sagledavanju sebe, samopouzdanje ali i potpuno jasan smjer što i kako dalje.

Francesca Miličević, Dječji vrtić Šumska djeca

Jako si bila profesionalna. Sviđa mi se da si postavljala pitanja i dopuštala da ja i kolegica pronađemo tako neki novi put u rješavanju naše dileme. Sviđa mi se otvorenost i iskrenost. Mislim da je suradnja s tobom bila pun pogodak da ja i kolegica sagledamo situaciju iz različitih perspektiva i shvatimo na čemu smo, pojedinačno i kao tim.

Marijana Janjić, Words and Fairies

Odlicno ulozen novac, jako s zadovoljna, vrijede svakog centa. Komunikacija je jasna, usmjerena, direktna, a s druge strane si vjetar u leđa u energetskom i emotivnom smislu. Dotices se i osobnog i poslovnog dijela, koji su zapravo međusobno isprepleteni i ti ako postoji cvor ga raspetljavas. Hvala jos jednom, sad imam neku odlucnost i smjer u kojem zelim da se krece moj posao, ali i obiteljska/osobna situacija.

Andrea Prenka, Arton muzikoterapija

Tvoji sljedeći koraci

Pošalji nam upit

Prvi korak je slanje upita są tvoje strane. Nakon zaprimljenog upita na e-mail ti šaljemo detalje o usluzi i eventualna pitanja za kreiranje ponude. Ovaj korak može uključivati kratki online sastanak ako procijenimo da je to potrebno prije izrade same ponude.

Potpisivanje ugovora i početak

Nakon što dogovorimo suradnju, prvi korak je potpisivanje ugovora zatim slijedi onboarding proces koji uključuje kick-off sastanak na kojem prolazimo detalje koji su potrebni kako bi dogovorenu uslugu započeli i dovršili.