Evolucija knjigovodstva: novi horizonti i mogućnosti

Za evoluciju knjigovodstva nužna je promjena. Kao što je Einsten davno rekao: promjena je jedina konstanta u našem životu Ali tako je teško obgrliti promjenu, skočiti u novo. Postoji taj optor u nama koji nas sprečava da se odvažimo na taj korak prema promjeni. Strah nas je, što ako će biti lošije nego sada, što ako ne uspijem. Ali, što ako uspiješ? Knjigovodstvo je zanimanje koje je definitivno prošlo razne promjene u zadnjih nekoliko desetaka godina. Sjećam se Đurđe, gospođe koja je radila kod mene, imala je više od 65 godina, ali okolnosti su ju primorale da radi u mirovini. Sjećam se kako mi je pričala kako su knjigovodstvo radili ranije. Sve ručno. Imala sam prilike vidjeti ogromne knjige platnih lista i obračuna plaća stare nekoliko desetaka godina. Možeš li uopće zamisliti da knjigovodstvo radiš na taj način?

Tehnologija: prilika ili prijetnja za knjigovodstvo?

Napredak tehnologije neminovno je promijenio knjigovodstvo, na bolje. Olakšao je posao knjigovođama. Vjerujem da će u budućnosti biti još lakše. Jer tko ne bi volio da svi ti “dosadni” zadaci poput unošenja ulaznih i izlaznih rčauna, knjiženje izvoda ne postane dio prošlosti jer će to tehnologija omogućiti? Ali što onda? Kako će izgledati posao knjigovođa kada se to dogodi? 

Uz sve te tehnološke promjene kojima neki od nas možda nisu ni imali prilike svjedočiti, ne mogu se oteti dojmu da se posao knjigovođe ne mijenja takvom brzinom. Odnosno da ne prati korak sa promjenom tehnologije. Knjigovođe su slow adoptersi, oni definitivno ne spadaju u onu grupu early adoptersa koji će odmah prigrliti neku novu tehnološku spravicu ili uslugu. Što je i logično i razumljivo, jer da bi bio odličan knjigovođa sigurnost ti mora biti na prvom mjestu. 

Što donosi budućnost?

Međutim, knjigovođe su prije svega poduzetnici (obraćam se svima onima koji su vlasnici svojih knjigovodstvenih ureda), a primarni cilj poduzetnika je rast, profit i održivost poslovanja. A rast zahtijeva promjenu, rizik, skakanje u nepoznato. Koliko god to teško bilo, možda čak i teže zanimanju kojem je sigurnost na prvom mjestu. Međutim bez slijeđenja trendova i zahtjeva tržišta, a možda još važnije, bez prepoznavanja trendova na tržištu i potreba klijenata rast se neće dogoditi. Budućnost knjigovodstva je svijetla, ali samo ako se prilagodiš promjeni.

Možda jedan od razloga uljuljkanosti možemo pronaći u činjenici da svaki poduzetnik treba knjigovođu. Međutim, svemu dođe kraj, pa tako i tome. Jer poduzetnici imaju jedan jedini cilj – rast i profit. Da bi to ostvarili tražiti će suradnike koji će im na tom putu pomoći. U zadnje dvije godine koliko radim sa poduzetnicima vidim koliko su svi izgubljeni kada je riječ o financijama i novcu, ali isto tako vidim kako traže mogućnosti, educiraju se, mijenjaju. Svaka promjena počne polako, od jedne osobe i tako se širi. Promjena paradigme knjigovodstva neće biti iznimka od ovog pravila. Promjena se već događa, bez obzira primjećuješ li ti to ili ne. Promjena će se dogoditi preko noći, ali ona vidljiva promjena. A kada se promjena dogodi preko noći i bude vidljiva svima, vlak je već toliko ubrzao da će ti trebati dosta vještine da uskočiš na njega dok je u punoj brzini. 

Što možeš naučiti od Apple-a?

Pogledaj samo neka od poduzeća kao što su Uber, Amazon, Wolt, Glovo, Netflix, Booking, svi su oni vidjeli prazan prostor na tržištu i pronašli način kako da zadovolje potrebe i želje kupaca. Ali ima to nešto sa željama, vidiš, mi nismo ni znali da želimo Uber, nismo ni znali da želimo Netflix. Da je Steve Jobs rekao svojim kupcima: “Dragi moji kupci, što vi mislite o mobitelu bez tipki. Meni se to čini kao sjajna ideja, bi li ga kupovali?”. Ljudi bi mislili da nije normalan i sigurno ne bi sretno skakali i govorili da jedva čekaju da ga vide i isprobaju. Znam da se to danas, kada je iPhone i slični mobiteli produženi dio naše ruke, čini nemoguće uopće pojmiti. Ali tada kada je nastao prvi takav mobitel kupci si nisu mogli uopće zamisliti da bi tako nešto moglo nastati.

Kakvu uslugu poduzetnici trebaju?

Ono što želim reći je sljedeće: tvoji klijenti, poduzetnici, izgubljeni su, izbjegavaju brojeve i financije kao vrag tamjan. Guraju glavu u pijesak i prebacuju lopticu na tebe. Međutim, u svakom životnom ciklusu poduzetnika dođe vrijeme kada se mora suočiti sa svojim financijama, pogotov danas kada je sve tako promjenjivo i čini se da je konkurencija prevelika. Tvoji klijenti ne znaju što je bilanca, oni ne znaju što njima treba. Ali ti znaš. Jer ti točno znaš koju moć imaju brojevi. Ti im možeš pomoći da ostvare rast i profit. Ali moraš to željeti. Sve više će dolaziti do izražaja upravo to. Usluge koje nisu orijentirane na klijenta neće se prodavati. Možda već i sada imaš problema sa pronalaskom klijenata. Ako ne daješ vrijednost svojim klijentima, klijenti će otići s vremenom. Znam, vjerojatno ti sada glavom prolazi, pa dobro, doći će netko drugi. Vrati se nekoliko rečenica gore na priču o promjeni i vlaku. Poduzetnici danas od knjigovodstva očekuju mnogo više nego što im ono daje.

Promjena paradigme knjigovodstva

Kada si pokretala svoj biznis, jesi li ga pokrenula da bi se bavila njime nekoliko godina, ili da bi on bio dugoročno održiv? Za dugovječnost biznisa potrebno je da biznisu pristupaš iz pozicije CEO-a a ne iz pozicije novca. Novac na prvom mjestu dovest će te do kratkoročnog uspjeha i taj uspjeh će često biti gorak. Kada održivost staviš na prvo mejsto, kada ti je fokus na dugovječnosti, tada donosiš sasvim drugačije poslovne odluke. Tada ne donosiš odluke iz pozicije “želim novac” već iz pozicije “ja sam CEO i imam viziju za svoj bzinis”. Koja je vizija za tvoj biznis?

Pitanje nije hoće li promjena stići već koliko brzo ćeš se prilagoditi promjeni. Vidim sve više poduzetnika koji shvaćaju da im je potrebno znanje iz financija. A što su poduzetnici informiraniji to će više tražiti od knjigovodstva. Pitanje nije hoćeš li se prilagoditi na tu promjenu, pitanje je hoćeš li ti biti inicijator to promjene.

Transformiraj svoj knjigovodstveni biznis. Kreni ispočetka. Stavi se u ulogu poduzetnika. Što bi ti tražila sve od svog knjigovodstva da si na njegovom mjestu? Kakvu bi uslugu tražila? Što tvojim klijentima zaista treba kako bi mogli rasti? Smanji broj klijenata, ponudi personaliziranu uslugu i omogući svojim klijentima da rastu. Jer rast tvojih klijenata je tvoj rast. Silvija to zna. Njen fokus je na njenim klijentima, da im pruži najbolju moguću uslugu. Ona želi da oni rastu, ona se veseli njihovom ratsu i uspjehu. Pročitaj njenu priču.

Share on Facebook
LinkedIn