CASH FLOW: umijeće upravljanja

Cash flow menadžment je važan aspekt svakog biznisa. U biznisu smo zbog novca, logično bi bilo da se onda pozabavimo i tim aspektom svog biznisa, zar ne? Cash flow će ti pokazati koliko novaca ulazi i izlazi iz tvog biznisa.

Prednosti upravljanja cash flow-om

Upravljanje cash flowom ima mnoge prednosti, kako za tvoj biznis, tako i za tebe osobno. Neke od njih su: smanjenje stresa, predviđanje nedostataka, svjesnost o novcu koji ilzazi i ulazi u tvoj biznis, poluga kod zaduživanja. Osim toga, praćenjem svog cash flowa u svakom trenutku ćeš točno znati koliko novaca imaš na raspolaganju za rast svog biznisa. Aa razliku od budžeta koji je na razini plana, cash flow će pokazati točno stanje tvog biznisa u trenutnom trenutku. 

U novoj podcast epizodi detaljno smo ti opisali korale kako napraviti cash flow i kako upravljati svojim novčanim tijekom. Epizodu možeš poslušati OVDJE.

Smjernice za bolje upravljanje cash flowom

Izvukli smo 12 smjernica za bolje upravljanje cash flowom. U PRIRUČNIKU koji smo za tebe pripremili možeš pronaći svih dvanaest. Tri koje smo izdvojili i detaljno opisali u podcastu su:

  • upravljanje zalihama: zaliha koja predugo stoji ili ona koja se ne prodaje, ali i primjer gdje nemamo dovoljno zalihe pa to utječe na prodaju
  • kontrola troškova: upravljanje troškovima, kao i praksa svjesnog trošenja odnosno investiranja doprinijeti će boljem upravljanju cash flowom
  • Odnos s dobavljačima i ugovaranje rokova plaćanja: ugovaranje rokova dospijeća ima velik utjecaj na tvoj cash flow.

Ako ti je potrebna podrška u planiranju tvog cash flowa ili u upravljanju novcem u situaciji kada je tvoj novčani tok negativan (troškovi viši od prihoda), imamo opcije za tebe. Trenutno primamo nove klijente za 2024. godinu. Provjeri stranicu Usluge na mojoj web stranici kako bi pronašao ponudu koja ti odgovara!

Share on Facebook
LinkedIn